Мова:

Валюта

EUR

  • USD
  • EUR
  • UAH
0

Каталог продукції

Устаткування

Запчасти

Водяний чиллер на пропані

Компанія RPS Cooling справила водоохолоджувальну холодильну машину (чиллер) де в якості холодоагенту використовується пропан R290, екологічно нешкідливий газ, що не руйнує озоновий шар.
Компанія збирається представляти цей продукт на різних промислових виставках в найближчим часом.

В промислових холодильних установках пропан використовують вже протягом багатьох років. В останні роки все частіше пропонується застосовувати пропан в холодильних установках в зв'язку з його низькою ціною і екологічністю.

У багатьох країнах багатьма компаніями виробляються холодильні машини на пропані, ізобутані або їх сумішах. За оцінками авторів цієї техніки, холодильний коефіцієнт при користуванні зрідженим газом практично такий же (+ (-) 1%), як при роботі на R12. Потрібні тільки невеликі зміни в конструкції компресора. Застосовуються ті ж мінеральні масла, та ж електроізоляція, ті ж уплотняющие матеріали, труби того ж діаметра, практично не змінюється процедура сервісного обслуговування. Температура нагнітання стає нижче, ніж при роботі на R22 або R502. Пропан можна відразу заправити в систему, де до цього був озоноопасний холодоагент. Як показали дослідження, в цьому випадку втрачається до 10% хладопроизводительности, якщо в системі раніше був R22, і 15%, якщо R502. Ряд фахівців вважають, що і цього зниження можна було б уникнути, додавши до пропану поліпропілен.

При розміщенні торгового холодильного обладнання, що працює на пропані, в загальнодоступних приміщеннях необхідно дотримуватися правил безпеки. У разі перевищення зазначених норм заправки (більше 2,5 кг R290) холодильне обладнання слід встановлювати в окремому, спеціально обладнаному приміщенні, що збільшує капітальні витрати.

Пропан застосовують і в теплових насосах.

Чиллери працюють на пропане- це екологічне рішення для холодильної техніки для охолодження технологічних процесів.